Peking proširuje zaključavanje kao novi koronavirus slučajeva top 100

Kineske vlasti su zaključali treće područje u glavnom gradu Pekingu dok hrle kako bi spriječile širenje nove epidemije koronarnog virusa koja je zarazila više od 100 ljudi.

Preporod u Kini, koji se činilo da su u velikoj mjeri sadržavali virus, ističe javnog zdravstva stručnjaka ‘poziva na budnost kao i mnoge zemlje krenuti naprijed s ublažavanje virusa ograničenja oživjeti svoje ekonomije.

Dužnosnici na Novom Zelandu, koji nisu vidjeli nikakve nove slučajeve u tri tjedna, rekli su da istražuju nakon što su dvije žene koje su doletjele iz Londona kako bi vidjele umirućeg roditelja kako bi napustile karantenu i vozile se na pola zemlje prije nego što su testirane i utvrđeno je da su pozitivne.

Filipini je također reimposed strogu blokadu na grad Cebu nakon porasta u slučajevima.

Kina je izvijestila 40 više infekcije koronavirusa diljem zemlje u ponedjeljak, 27 od njih u Pekingu, čime je ukupno 106 grada od četvrtka.

Barem jedan pacijent je u kritičnom stanju, a dva su u ozbiljnom stanju. Četiri slučaja također su prijavljena u susjednoj pokrajini Hebei, s tri povezana s epidemijom u Pekingu.

Većina slučajeva su povezani s Xinfadi veleprodaja hrane tržištu, a ljudi postrojilo se oko grada za masovno testiranje kampanje ciljanje svatko tko je posjetio tržište u posljednja dva tjedna ili doći u kontakt s njima.

Prethodno je ispitano oko 9.000 radnika na tržištu.

Početno širenje dogodilo se među tržišnim radnicima, kaže Wu Zunyou, glavni epidemiolog u Kineskom centru za kontrolu i prevenciju bolesti.

Kazao je državnoj televiziji CCTV kako su vlasti otkrile izbijanje dovoljno rano kako bi bile uvjerene da je mogu obuzdati.

“Za one koji su bili zaraženi, počet će pokazivati simptome ili sutra ili prekosutra”, kazao je.

“Dakle, ako nema naglog povećanja novoprijavljenih slučajeva sutra ili prekosutra, epidemija ovog puta će u osnovi ostati na trenutnoj skali.”

Vlasti su zatvorile sedam stambenih objekata u pekingskoj četvrti Xicheng, gdje je prvi slučaj potvrđen u četvrtak. Također su zabranili stanovnicima područja koja se smatraju visokim rizikom da napuste Peking i zabrane taksije i usluge pozivanja automobila da izbace ljude iz grada.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *