Premijer optužen za “kulturni rat” zbog uloge ključnog pomoćnika u komisiji za rasne razlike

Boris Johnson je optužen za vođenje “kulturnog rata” od strane Laburista nakon izvješća njegova nova komisija o rasnim nejednakostima je uspostavljena od strane no 10 pomoćnika koji je bacio sumnju na postojanje institucionalnog rasizma.

Premijer je najavio Komisiju o rasi i etničkim razlikama nakon niza proturasističkih prosvjeda na britanskim ulicama izazvanih smrću u SAD-u Georgea Floyda dok je bio u policijskom pritvoru.

Guardian izvijestio je da je gospodin Johnson savjetnik Munira Mirza – koji je hit vanjska strana at “kulture pritužbe” među antirasizam campaigners – bio je jako uključen u osnivanju komisije.

Sudjelovanje gđe Mirza, šefice politike br. 10, osudila je tajnik za pravosuđe u sjeni David Lammy.

Visoki zastupnik laburista, koji je vodio reviziju postupanja prema crnim, azijskim i manjinskim etničkim (BAME) skupinama u pravosudnom sustavu za torijevsku vladu pod Davidom Cameronom i Theresom May, izjavila je kako sudjelovanje gđe Mirza “dodatno potkopava” komisiju g. Johnsona.

On je rekao: “Moj pregled je pozdravio sve strane: (Jeremy) Corbyn, Cameron i svibnja.

“Ali Munira Mirza se potrudila da ga napadne.”

G. Lammy je optužio premijera da nije slušao kampanju Black Lives Matter, i umjesto toga tvrdio je “pokušava voditi kulturni rat”.

Gđa Mirza, koja je služila kao jedan od zamjenika gradonačelnika g. Johnsona dok je vodio London, koristila je članak na web-mjestu Spiked kako bi kritizirao ocjenu Lammy u rujnu 2017.

Kazala je kako je g. Lammy implicirao kako bame narod ne vjeruje pravosudnom sustavu zbog “institucionalne pristraja i diskriminacije”.

Gospođa Mirza je napisao: “Sigurno postoji povijesna ostavština ovdje iz prethodnih desetljeća, ali je jednako moguće da su trenutne optužbe institucionalnog rasizma od strane lobista i aktivista – percepcija više od stvarnosti – stoji iza daljnje korozije javnog povjerenja.”

U sun članku tog mjeseca, rekla je: “Udovoljavanjem antirasističkog lobija i potvrđujući svoju kulturu pritužbi, javne institucije i poslovni čelnici ne čine Britaniju pravednijim mjestom, već štete samim ljudima kojima žele pomoći.”

Bivši kancelar Sajid Javid branio je gđu Mirza kao “pametnu, suosjećajnu i duboko predanu socijalnoj pravdi”.

“Jedan od najoštrijih umova unutar no 10”, rekao je. “Nije ni čudo što je Ljevica ne voli.”

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *