Radnici na britanskim platnim spisima prevrtati i korist potraživanja lebdenje tijekom zaključavanja

Britanski radnici na platnim spiscima tvrtke pala je za više od 600.000 radnika između ožujka i svibnja i potraživanja od koristi porasla je za 1,6 milijuna jer je blokada koronarnih virusa zakucala britansko tržište rada, priopćile su službene brojke.

Ured za nacionalne statistike (ONS) izjavio je kako su rane procjene pokazale kako je broj plaćenih zaposlenika pao za 2,1 posto ili 612.000 u svibnju u usporedbi s ožujkom, dok su slobodna radna mjesta također pala na rekordno nisku razinu prošlog mjeseca.

Potraživanja prema Universal Credit od strane nezaposlenih i onih na niskim prihodima skočio 23,3% mjesečno na mjesec u svibnju na 2,8 milijuna i su rocketed 125,9% ili 1,6 milijuna od ožujka, kada je Velika Britanija je stavljena u opsadnom stanju.

Mračni podaci ONS-a također su pokazali da je broj ljudi koji su privremeno udaljeni od posla, uključujući radnike s dopusta, na kraju travnja porastao za šest milijuna, što je koncem travnja poraslo za 8,4 milijuna.

Ovaj vidio sati radili svaki tjedan prevrtati po rekord 94,2 milijuna, ili 8,9% na godišnjoj razini, u tri mjeseca do travnja, ONS, rekao je.

Međutim, stopa nezaposlenosti u Ujedinjenoj Kraljevini ostala je uglavnom nepromijenjena na tromjesečju na 3,9 posto u tri mjeseca do travnja, a nezaposlenost je iznosila 1,34 milijuna.

Stručnjaci kažu kako će, iako podaci pokazuju bolnu cestarinu koju je zauzela blokada, stvarni učinak biti prikazan nakon sadašnjeg plana dopusta za potporu radnicima koji završava u listopadu.

Jonathan Athow, zamjenik nacionalnog statističara za ekonomsku statistiku u ONS-u, izjavio je: Usporavanje gospodarstva sada je vidljivo udaranje tržišta rada, posebice u smislu radnog vremena.

“Rani pokazatelji za svibanj pokazuju da je broj zaposlenika na platnim spisima pao preko 600.000 u usporedbi s ožujkom.”

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *