Ryde piano čudo Thomas osvaja BBC Young Musician 2020 tipkovnica finale

PIJANIST iz Rydea je okusio uspjeh na jednom od najcjenjenijih glazbenih događaja nacije.

Thomas Luke, 16, osvojio je finale tipkovnice BBC Young Musician 2020 i sada će napredovati do ukupnog polufinala natjecanja. On je prvi polufinalist koji će biti objavljen u sklopu 2020.

Izdvajamo BBC Young Musician tipkovnice finale, koji je snimljen pre-lockdown na Royal Welsh College of Music and Drama u Cardiffu, emitirali su na BBC Four u nedjelju (Svibanj 3).

Cijeli tipkovnica finale je dostupan za pregled na BBC iPlayer. Ostali finalisti u kategoriji bili su 16-godišnji Seijin Yoon, 11-godišnji Jacky Zhang, 15-godišnja Bridget Yee i 17-godišnji Harvey Lin.

Oduševljen Thomas je rekao: “Sluh publike razveseliti nakon moje izvedbe je nevjerojatna osjećaj i potvrdio mi je da sam komunicirao dobro s njima, što je ono što glazba je o tome.

“Bio sam šokiran kad sam čuo Peter objaviti sam pobijedio. Nakon što je gledao BBC Young Musician natjecanje godinama, biti imenovan kao klavir pobjednik je nevjerojatno.

“Velik dio onoga što se dogodilo sljedeće je zamagliti, sjećam se razgovora s Annom i Leon o mojoj izvedbi, ali nemam pojma što smo rekli!

“Nadam se da će izlaganje koje dobivam od osvajanja kategorije tipkovnice poslužiti kao koristan priznanje za moju budućnost kao izvođač.”

Stručni panel sudaca za finale klavijature uključivao je ruskog pijanistu Katyu Apekisheva, koja je sukšaktiva direktorica London Piano Festivala, proslavila je britanskog koncertnog pijanista Petera Donohoea i Angelu Dixon, glavnu izvršnu direktoru nagrađivanog mjesta za izvedbu Saffron Hall.

Dio BBC cross-platforma digitalne umjetnosti festival Kultura u karanteni, sat vremena ističe BBC Young Musician 2020 kategorija finale se emitiraju na BBC Four, dok su potpuni koncerti će biti dostupan na BBC iPlayer ubrzo nakon toga.

Tu će također biti komplementarna pokrivenost na BBC Radio 3 i dodatni sadržaj na BBC Young Musician web stranice, koji se mogu naći ovdje.

Glasnogovornik Ryde Škole je rekao: “Ryde School glazbeni odjel je iznimno ponosan thomas ‘postignuća i uspjeh u Tipkovnica Kategorija Finale BBC Young Musician of the Year.

“Njegova predanost i predanost njegovoj glazbi je izvanredan i on je prava inspiracija za sve naše glazbenike. Bilo je privilegija gledati njegov napredak tijekom godina od svojih početaka kao mladi oduševljeni pijanist do zrelog i briljantnog glazbenika on je danas.”

BBC Young Musician polufinale i finale trenutno su zakazani za emitiranje u jesen, zajedno s finalem BBC Young Jazz Musician 2020, koji će biti postavljen kao dio EFG London Jazz Festival u studenom.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *