Vlada podupire £ 38bn u kreditima za bore poduzeća

Više od 38,2 milijarde funti je posudio pod tri vlade kredita sheme dizajniran za podizati tvrtke tijekom coronavirus pandemije.

Uk tvrtke su dobili £ 3,3 milijarde od strane nekih od najvećih uk’s najvećih high street zajmodavce u tjednu do nedjelje, prema novim podacima iz Riznice.

Neki od kredita u potpunosti su potpomognuti vladinim jamstvom, dok su drugi podli na 80 posto.

Prema podacima su doled out to ukupno 913.110 tvrtki.

U međuvremenu, 9,1 milijun radnika tvrdilo je 20,8 milijardi funti dok je na dopustu u okviru zasebnog programa gdje Riznica pokupi većinu plaća zaposlenika.

Shema zatvorena za nove aplikacije prošlog tjedna, a samo je pokupila oko 200.000 novih zaposlenika i £ 1,2 milijarde u troškovima od posljednjih brojki su objavljeni prije sedam dana.

Poduzeća su bila prisiljena osloniti se na vladine brošure da ostanu otvorena tijekom krize u Covid-19, jer su ih pokušaji zaustavljanja širenja bolesti prisilili da pošalju svoje osoblje kući i zatvore svoja vrata.

Kancelar Rishi Sunak obećao je učiniti sve što je potrebno kako bi podržao britansko gospodarstvo tijekom razdoblja zatvaranja, nakon što je vlada naredila ljudima da ostanu unutra u ožujku.

Bounce Back Loan Scheme pokazao najpopularniji, pružajući £ 26,34 milijarde do gotovo 863.600 tvrtki.

To omogućuje posao da se kredit do £ 50,000 s 100% državnog jamstva. To zahtijeva minimalne provjere od banaka i može biti na bankovnom računu tvrtke dan nakon prijave.

Više od milijun tvrtki su se prijavili za Bounce Back Loans.

U međuvremenu, Coronavirus Business Prekid Kredita Shema (CBILS), s 80% garancije, posudio je 10,11 milijarde £ za više od 49.200 tvrtki.

Sličan koncept za veće tvrtke, poznat kao CLBILS, osigurao je 1,77 milijardi funti u gotovini za 279 tvrtki.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *