Zračni mostovi bit će objavljeni do kraja lipnja, shapps pokazuje

Zračni mostovi omogućuju turistima da putuju u inozemstvo bez ulaska u samoopačenje kada se vrate bit će objavljeni do konca lipnja, naznačio je ministar prometa Grant Shapps.

On je rekao LBC Radio da vlada “aktivno radi” na uvođenju putnih koridora zbog zabrinutosti karantena politika šteti turističkoj i turističkoj industriji.

G. Shapps je rekao: “Nećemo biti u mogućnosti objaviti koje zemlje – gdje recipročni aranžmani idu na mjesto – do 29.

“Zato ne očekujte ništa ovaj tjedan, mislim da sam u pravu rekavši da je tek kraj sljedećeg tjedna.”

29. lipnja datum je prve vladine revizije njegove kontroverzne karantenske politike, koja je stupila na snagu prošlog tjedna.

Zračni mostovi omogućili bi putnicima koji dolaze iz zemalja u kojima se smatra da je rizik od inficiranja koronarskim virusom nizak kako bi se izbjeglo odlazak u karantenu.

Većina međunarodnih dolazaka u Velikoj Britaniji moraju ići u samoizolacija za 14 dana.

Svi putnici – bar pregršt izuzeća – moraju ispuniti online lokator obrazac koji daje svoj kontakt i podatke o putovanju, kao i adresu gdje će izolirati.

G. Shapps je rekao da je mjera uvedena jer “ne želimo se vratiti na neku vrstu uvoza (virus) ili Britanaca koji odlaze u inozemstvo i vraćaju je sa sobom”.

Skupina od više od 500 putovanja i ugostiteljstva kampanje protiv politike, rekao je prošlog tjedna su “dobili privatna jamstva iz viših vladinih izvora da će putni koridori će biti na mjestu od lipnja 29”.

Španjolska je upozorila kako bi mogla nametnuti vlastiti 14-dnevni karantenski zahtjev za britanske turiste.

Ministar vanjskih poslova Arancha Gonzalez Laya izjavio je bbc-jevom hardtalk programu: “Mi ćemo provjeravati što će Ujedinjena Kraljevina raditi i bit ćemo u dijalogu s Ujedinjenom Kraljevinom kako bismo vidjeli trebamo li uvesti reciprocitet jer imaju različite mjere od ostatka EU.”.

Dodala je: “Zdravstvena situacija… je malo bolje u Španjolskoj nego što je u Velikoj Britaniji.”

To je uslijedilo nakon što je španjolski premijer Pedro Sanchez tijekom vikenda priopćio kako će turisti iz mnogih europskih zemalja biti dobrodošli od 21.

Brojne druge zemlje na kontinentu smanjile su u ponedjeljak njihova granična ograničenja.

No, mnogi su zadržali ograničenja ulaska za britanske turiste, uključujući:
– Francuska: 14-dnevna karantena je na snazi za posjetitelje Velike Britanije.
– Grčka: Obvezno testiranje i karantena za putnike iz određenih zemalja kao što su Ujedinjena Kraljevina, SAD i Belgija.
– Nizozemska: Turisti iz Ujedinjene Kraljevine, EU-a i schengenskog prostora mogu posjetiti, ali dolasci iz Ujedinjene Kraljevine i Švedske moraju ići u karantenu.

Odredišta bez posebnih pravila za britanske turiste uključuju Irsku, Portugal, Italiju i Švicarsku.

Međutim, Ministarstvo vanjskih poslova i Commonwealtha savjetovalo je protiv nebitnih putovanja u inozemstvo od 17.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *